Θα χρειαστείτε:

100 γρ. ρεβίθια

200 γρ. κουκιά

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη

1½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών που περιλαμβάνει μαύρο πιπέρι, κανέλα σε σκόνη, τζίντζερ, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. αλάτι

5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

4 σκελίδες σκόρδου

Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Ένα ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.γ. σουσάμι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα κουκιά σε κρύο νερό. Στραγγίξτε τα και απλώστε τα σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά.

Ρίξτε στο μούλτι τα κουκιά και τα μισά ρεβίθια και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέστε τα καρυκεύματα, το αλάτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και τα φρέσκα βότανα. Χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες και πασπαλίστε τες με το σουσάμι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε.

Μπορείτε να σερβίρετε με σάλτσα από ταχίνι, αράβικες πίτες και μπόλικη σαλάτα.

Tip

Το ρεβίθι είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει αρκετά αμινοξέα που θεωρούνται απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φυλλικό οξύ και άλλες βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο.