Το απαραίτητο ποσοστό για να εισέλθουν στη βουλή κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρία ακροδεξιά κόμματα. Οι Σπαρτιάτες μαζί με την Ελληνική Λύση και το κόμμα ΝΙΚΗ, συγκροτούν τον ακροδεξιό πόλο, αντλώντας κοινό από τους πρώην ψηφοφόρους της ΧΑ, από τους υπερπατριώτες, υπερορθόδοξους συντηριτικούς και τις εθνικιστικές δεξαμενές, σχηματοποιώντας μια ηχηρή μειοψηφία που θα φέρει πολλά ζητήματα οπισθοδρομικής υφής, στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή κατάφερε να εισέλθει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καταλαμβάνοντας 8 έδρες, εκλέγοντας μεταξύ άλλων και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό ANTIVIRUS, το 2021, ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει:

«Πάντα πίστευα πως είμαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος, που έχω δικαίωμα να ερωτευτώ το άτομο που αγαπώ. Φυσικά και προσδιορίζομαι ως ΛΟΑΤ+, είμαι μέσα σε αυτή την κοινότητα και γι΄αυτό μάχομαι και για τα δικαιώματά της. Όπως μάχομαι και για τα δικαιώματα, όλων των κοινοτήτων που περιθωριοποιούνται…»

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021, αποτέλεσε το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που συμμετείχε σε κυβέρνηση στην Ελλάδα.