Αποκαλύφθηκε ο ρόλος που θα έχει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην τελετή στέψης του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου Γ’ το Σάββατο 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Liturgy of the Coronation Service, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ορκιστεί πίστη στον βασιλιά Κάρολο κατά τη διάρκεια της τελετής στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ στις 6 Μαΐου.

Ο 40χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του θρόνου, θα γονατίσει μπροστά στον πατέρα του, μετά την επίσημη στέψη του, θα τοποθετήσει τα χέρια του ανάμεσα από τα χέρια του βασιλιά Καρόλου και θα απαγγείλει τις λέξεις, γνωστές και ως Homage of Royal Blood (Φόρος τιμής στο βασιλικό αίμα).

«Εγώ, ο Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ορκίζομαι πίστη σε σένα και αφοσίωση και την αλήθεια που θα σου φέρω, ως ανθυπασπιστής στη ζωή και μέλος του σώματος. Ορκίζομαι, Θεέ μου.»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα τιμήσει τον βασιλιά με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης καθώς ο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι δεν θα έχει κάποιον επίσημο ρόλο.
Η τελευταία φορά που τα λόγια αυτά ειπώθηκαν ήταν κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Τότε τον όρκο πίστης και αφοσίωσης απήγγειλε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι επίσης υπεύθυνος για να βοηθήσει τη βαρόνη Merron και τους επισκόπους να φορέσουν το χιτώνα στον βασιλιά Κάρολο.

Ρόλο στην τελετή στέψης θα έχει και ο 9χρονος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντελτον. Ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος στη διαδοχή για τον θρόνο, είναι ο νεότερος μελλοντικός βασιλιάς που θα έχει ρόλο στην τελετή.

Εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε στο ET, ότι «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τον ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ στη στέψη. Θα είναι μια απίστευτα ιδιαίτερη στιγμή».

Μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου ως ακόλουθοι τιμής θα είναι ο λόρδος Oliver Cholmondeley, ο Master Nicholas Barclay και ο Master Ralph Tollemache.

Εν τω μεταξύ, οι αντίστοιχοι ακόλουθοι τιμής της Καμίλα θα είναι τα εγγόνια της, Master Gus και Master Louis Lopez και Master Freddy Parker Bowls και ο ανιψιός της Master Arthur Elliot.
Οι ακόλουθοι τιμής καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας θα αποτελούν μέρος της πομπής του βασιλιά και της βασίλισσας.
Με πληροφoρίες του People