Μετά την ολοκλήρωση της στέψης του, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, μαζί με την βασίλισσα Καμίλα, επέστρεψαν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ως είθισται, το βασιλικό ζεύγος, απηύθηνε χαιρετισμό στο πλήθος, από το μπαλκόνι των ανακτόρων, με την υπόλοιπη οικογένεια στο πλευρό τους, χωρίς όμως τον γιο του, πρίηκιπα Χάρι, ενώ στις απουσίες από την οικογενειακή φωτογραφία στο μπαλκόνι, προεμτράται και ο πρίγκιπας Άντριου, του οποίου το όνομα, συμπεριελήφθη σε σκάνδαλο.
Το βασιλικό ζεύγος έφτασε στο Μπάκιγχαμ μέσα στη Χρυσή Άμαξα, ενώ συνοδευόταν και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι η στέψη του βασιλιά Καρόλου, ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική πομπή εδώ και 70 χρόνια καθώς σε αυτή συμμετείχαν 19 στρατιωτικές μπάντες, 250 άλογα, 4.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εκπροσωπήθηκαν 33 χώρες της Κοινοπολιτείας


Μετά την ολοκλήρωση της πομπής, τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν στον κήπο των Ανακτόρων, όπου απηύθυναν χαιρετισμό στον βασιλιά.
Εντυπωσιακή ήταν και η στιγμή που οι Red Arrows προς τιμήν του νέου βασιλικού ζεύγους, πέταξε σε σχηματισμό με τα χρώματα της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας.
Δεν έλειψαν όμως και οι αντιδράσεις πολιτών που τάσσονται κατά της μοναρχίας και κατά συνέπεια της στέψης του Καρόλου. Έτσι, διαδήλωση αντιβασιλικών Βρετανών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στέψης, που φώναζαν “not my King”, μη αναγνωρίζοντας έτσι τον Κάρολο ως Βασιλιά.
Δείτε βίντεο