Στην τελική ευθεία για την στέψη του Καρόλου, ως βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας (6/5) προφανώς και αυξάνονται οι λεπτομέρειες του μεγάλου event. Που προφανώς και θα βασιστεί σε πολύ συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Το θέμα του φαγητού όμως, που θα προσφερθεί στους καλεσμένους είναι ένα θέμα που επιδέχεται αλλαγών.
Ο γιος της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, που πια αναφέρεται ως ‘βασίλισσα’ και όχι ως ‘βασιλική σύζυγος’, Τομ αποκάλυψε δυο συστατικά που δεν αρέσουν στη μητέρα του και ως εκ τούτου δύσκολα θα υπάρχουν στα γεύματα που θα ετοιμαστούν.

Όπως αποκάλυψε στη Mirror, η νέα βασίλισσα δεν απολαμβάνει το σκόρδο “γιατί κάνει την αναπνοή να μυρίζει και για καθαρά κοινωνικούς λόγους είναι χρήσιμο να μην υπάρχει” και το τσίλι “επειδή γενικά δεν τις αρέσουν τα spicy φαγητά. Ειδικότερα, είναι χρήσιμο να μην έχεις αναστατωμένο στομάχι, όπως περιφέρεσαι στο χώρο και συναντάς πολύ κόσμο”.
Το μενού δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο το Παλάτι ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του το πιάτο που διάλεξε το βασιλικό ζευγάρι για το Coronation Big Lunch

Πρόκειται για μέρος του προγράμματος του σαββατοκύριακου της στέψης. Θα γίνει σε συνεργασία με φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει κάθε χρόνο αυτό που λέγεται Big Lunches και έχει ως στόχο “να ενώσει τις κοινότητες και να μοιραστεί τη φιλία, το φαγητό και τη διασκέδαση”.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συγκέντρωσε πέρυσι ποσό μεγαλύτερο των 22 εκατομμυρίων, το οποίο διατέθηκε σε φιλανθρωπίες.
Η Καμίλα και ο Κάρολος κατέληξαν στην “κις λορέν της στέψης”, ως το πιάτο που θα μοιραστεί δωρεάν.