Το άγαλμα της Μαρία Κάλλας που ανεγέρθηκε πρόσφατα, προκάλεσε καταιγίδα τρολαρίσματος στα social media. Οι παραπομπές στο Star Wars και στο Terminator (και στην Μαρία Πατούλη!) είναι αναρίθμητες μέχρι στιγμής και ο συμπαθής ανδριάντας φαίνεται πως περισσότερο διεγείρει την φαντασία του εγχώριου Twitter, παρά θυμίζει την θρυλική ερμηνέυτρια.

Κάποιοι ήδη αναρωτιούνται αν πρόκειται για αλληγορική απεικόνιση της οικονομικής ανάπτυξης που έρχεται στην Μεγαλόνησο, ή απλά κάποιος από την κοινότητα ξύπνησε πολύ χαρούμενος.

Είναι αληθινή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κυπριακού site Sigmalive, ο κοινοτάρχης Γεώργιος Τάσου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για πραγματικό μνημείο και όχι για κάποια τρολιά.  Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, σήμα κατατεθέν της κοινότητας. Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η ποικιλία «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τα μανάβικα. Το έργο όπως μας εξήγησε ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.

Ο κ. Τάσου σημείωσε μιλώντας στο SigmaLive ότι «η πατάτα θα κάνει το Ξυλοφάγου πόλο έλξης επισκεπτών που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με τη Big Potato».