Αυξάνεται διαρκώς η πίεση στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό για να αποκαλύψει εάν ο γάμος του με την πριγκίπισσα Σαρλίν περνάει μεγάλη κρίση, καθώς εμφανίστηκε σε μια εκδήλωση με την πρώην ερωμένη του και το παιδί τους, την ώρα που η σύζυγός του βρίσκεται στη Νότια Αφρική.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν την πρώην ερωμένη του πρίγκιπα Αλβέρτου, Νικόλ Κοστ, και το παιδί τους, τον 18χρονο Αλεξάντερ Γκριμάλντι Κοστ, να παρευρίσκονται στο γκαλά του Ερυθρού Σταυρού του Μονακό δίπλα στον Αλβέρτο τον Ιούλιο, εν μέσω της απουσίας της πριγκίπισσας Σαρλίν από τη χώρα.

Η 43χρονη πριγκίπισσα έκανε την τελευταία της δημόσια εμφάνιση στο Μονακό τον Ιανουάριο, ενώ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη χώρα καταγωγής της, τη Νότια Αφρική, έπειτα από σοβαρή λοίμωξη που υπέστη.

Η απουσία της Σαρλίν από το Μονακό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μια σειρά από γεγονότα υψηλού προφίλ, έχει οδηγήσει σε εικασίες σχετικά με την κατάσταση του γάμου τους και μάλιστα την ώρα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας ακόμη ένα αίτημα πατρότητας για ένα νόθο παιδί που γεννήθηκε όταν ο Αλβέρτος άρχισε να βγαίνει με την Σαρλίν.

Η Σαρλίν και ο Αλβέρτος πάντως συναντήθηκαν ξανά την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από μήνες, καθώς την επισκέφθηκε στη Νότια Αφρική μαζί με τα παιδιά τους, αν και οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα δείχνουν μεγάλη ψυχρότητα και αμηχανία.

Δεν πείθουν τους Μονεγάσκους οι «τρυφερές» φωτογραφίες τους

Τις τελευταίες εβδομάδες, περιοδικά lifestyle σε όλη την Ευρώπη κάνουν εικασίες πως το βασιλικό ζευγάρι θα μπορούσε να οδεύει προς το χωρισμό. Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro ανέφερε ότι οι φωτογραφίες «δεν κατάφεραν να πείσουν τους Μονεγάσκους» εν μέσω δημοσιευμάτων πως η Σαρλίν ψάχνει σπίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναρωτήθηκε: «Πόσο καιρό μπορεί να μείνει μακριά από τα παιδιά της, τα καθήκοντά της; Πόσο καιρό θα παραμείνει η καταπολέμηση της λαθροθηρίας των ρινόκερων κορυφαία προτεραιότητα της πριγκίπισσας του Μονακό; Πόσο καιρό θα συνεχίσει ο πρίγκιπας Αλβέρτος να ανέχεται αυτή την προσβολή, η οποία γίνεται γελοία;».

Ο ιστορικός Φιλίπ Ντελόρμ είπε ότι «πολλοί είχαν την εντύπωση ότι ήταν ένας κανονισμένος γάμος» μεταξύ της Σαρλίν και του Αλβέρτου, προσθέτοντας: «Ο Αλβέρτος επέλεξε μία σύζυγο που έμοιαζε με την μητέρα του και η Σαρλίν φάνηκε να αισθάνεται πολύ άνετα σε αυτό τον ρόλο της Γκρέις Κέλι που ήθελαν να υποδυθεί».

Ελλείψει της Σαρλίν, ο Αλβέρτος επέστρεψε στην Νικόλ – έστω και για μία εκδήλωση

Και σύμφωνα με τους Timeς, ο Γάλλος σχολιαστής Στεφάν Μπερν δήλωσε ότι η Σαρλίν σπάνια έμενε στο βασιλικό παλάτι με τον Αλβέρτο όσο βρισκόταν στο Μονακό και προτιμούσε ένα διαμέρισμα πάνω από ένα πολυτελές κατάστημα σοκολάτας. Τόνισε ότι, ελλείψει της Σαρλίν, ο Αλβέρτος επέτρεψε στην Νικόλ, την αεροσυνοδό με την οποία είχε σχέση, να παραβρεθεί στο γκαλά του Ερυθρού Σταυρού. Ο γιος τους που γεννήθηκε από εκείνη τη σχέση, ο 18χρονος Αλεξάντερ, ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2005, λίγο πριν ανέβει στο θρόνο ως πρίγκιπας του Μονακό, ο Αλβέρτος επιβεβαίωσε ότι ήταν ο βιολογικός πατέρας του Αλεξάντερ, μητέρα του οποίο είναι η Νικόλ, πρώην αεροσυνοδός της Air France από το Τόγκο. Ούτε ο Αλεξάντερ ούτε η ετεροθαλής αδερφή του Τζάσμιν μπορούν να διεκδικήσουν το θρόνο του Μονακό, μετά από διαπραγμάτευση οικονομικών συμφωνιών