Ο μικρότερος γιος του σουλτάνου του Μπρουνέι παντρεύτηκε την αγαπημένη του, γεγονός που γιορτάστηκε επί δέκα ημέρες στο πλούσιο σε πετρέλαιο μουσουλμανικό κράτος. Εν μέσω μεγαλοπρέπειας και τελετουργικών πρωτοκόλλων, ο πρίγκιπας Αμπντούλ Ματίν δεσμεύτηκε με την επίσης πλούσια αρραβωνιαστικιά του.

Ο 32χρονος γιος του μονάρχη της μικροσκοπικής ασιατικής χώρας, ο οποίος έχει εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, έδωσε γαμήλιους όρκους την περασμένη Πέμπτη με την Ανίσα Ισα Καλέμπρικ, εγγονή ενός από τους ειδικούς συμβούλους του πατέρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Η τελετή στο Τζαμί του σουλτάνου Ομάρ Αλί Σαϊφουντιέν πραγματοποιήθηκε την πέμπτη ημέρα των δεκαήμερων γαμήλιων εορτασμών, οι οποίες θα κορυφωθούν με μια παρέλαση στην πρωτεύουσα του Μπρουνέι, Μπαντάρ Σέρι Μπεγκάουαν, την ερχόμενη εβδομάδα

Ο πρίγκιπας Ματίν είναι το δέκατο παιδί του σουλτάνου Χασάναλ Μπολκία και μοιράζεται τακτικά φωτογραφίες του παίζοντας πόλο ή από τις διακοπές του στην ακτή Αμάλφι της Ιταλίας με τους 2,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram.

Πριν από τον γάμο δημοσίευσε μια φωτογραφία του ίδιου με την αρραβωνιαστικιά του, ιδιοκτήτρια του οίκου μόδας Silk Collective, στην οποία φαινόταν καθαρά το μεγάλο διαμαντένιο δαχτυλίδι της. Η αποκάλυψη ότι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Ασίας δεν ήταν πια ελεύθερος προκάλεσε βαθιά απογοήτευση σε αρκετούς ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικά, ένα σχόλιο που περιέγραφε το γεγονός ως τη «μεγαλύτερη ερωτική απογοήτευση του 2023» έλαβε πάνω από 6.500 likes. Το ζευγάρι παρακολούθησε την παραδοσιακή «τελετή πούδρας», η οποία ξεκίνησε με παρέλαση 40 λογχοφόρων και 17 κανονιοβολισμούς. Στη συνέχεια οι συγγενείς άλειψαν μια πάστα σκόνης στα χέρια τους για να τους ευχηθούν γονιμότητα και πλούτο στον έγγαμο βίο τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με ένα βασιλικό συμπόσιο, στις 15 Ιανουαρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν καλεσμένοι από όλον τον κόσμο. Ο γάμος του πρίγκιπα Ματίν μιμήθηκε, έτσι, τη χλιδή του γάμου των μεγαλύτερων αδελφών του. Το 2015 η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Αμπντούλ Μαλίκ κρατούσε ένα μπουκέτο με πολύτιμους λίθους αντί για λουλούδια, ενώ συνολικά 103 λιμουζίνες χρησιμοποιήθηκαν το 2004 στον γάμο του πρίγκιπα διαδόχου Αλ-Μουχταντί Μπιλάλ.

Η γκαρνταρόμπα της Ανίσα έχει ήδη τραβήξει την προσοχή. Συνεργάστηκε με τον διάσημο μαλαισιανό σχεδιαστή Τε Φιντράους για να δημιουργήσει ένα κατά παραγγελία λευκό baju kurung, ή ολόσωμο φόρεμα, για την τελετή της ανάγνωσης του Κορανίου. Βίντεο από την πομπή της στην τελετή της πούδρας κυκλοφόρησε επίσης από την κρατική τηλεόραση του Μπρουνέι, με τα πλάνα να δείχνουν τη νύφη ντυμένη στα κόκκινα, να περπατά μπροστά από δυο ντουζίνες γυναίκες ντυμένες στα λευκά, φορώντας ένα παραδοσιακό σύνολο που περιλαμβάνει ένα πανύψηλη χρυσό κόσμημα κεφαλής κάτω από ένα κόκκινο πέπλο.

Ο πρίγκιπας Ματίν συνόδευσε τον πατέρα του στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποια μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας παρευρέθηκαν στον γάμο του.
Με εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Σάντχερστ και στη Σχολή Πιλότων Στρατιωτικών Ελικοπτέρων της RAF, ο πρίγκιπας Ματίν έχει τον βαθμό του ταγματάρχη στις Βασιλικές Ενοπλες Δυνάμεις του Μπρουνέι. Το 2020 χαρακτήρισε τον εαυτό του στο περιοδικό GQ της Ταϊλάνδης ως «απλό τύπο» και περιέγραψε την ιδανική σύντροφό του ως «κάποια που θα είναι γνήσια και αληθινή».

Ως απόλυτη μοναρχία, το σουλτανάτο έχει περίπου 500.000 κατοίκους και φιλοξενεί μια βρετανική στρατιωτική βάση, κατόπιν αιτήματος του σουλτάνου. Η Υπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε φωτογραφίες των γαμήλιων τελετών στο Twitter/X μαζί με επαίνους για τις «συναρπαστικές εορταστικές εκδηλώσεις» και ευχές για τους νεόνυμφους. Πηγή:

Protagon.gr

Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=jW-xbxqdcrg