Υλικά

Μερίδες: 4
700 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
50 ml ελαιόλαδο
150 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
100 ml λευκό κρασί
10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
½ κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Σκουπίζετε με χάρτινη πετσέτα κουζίνας τα συκωτάκια ώστε να μην έχουν υγρασία πάνω τους και τα καθαρίζετε από τα νεύρα, αρτηρίες και λίπη. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε μεσαία ένταση και προσθέτετε τη μισή ποσότητα απ’ το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και ανέβει η θερμοκρασία, ρίχνετε μέσα τα συκωτάκια. Τα αφήνετε 3 λεπτά να ροδίσουν και τα γυρνάτε απ’ την άλλη.
Βήμα 2

Στα 5-6 λεπτά μόλις ροδίσουν κι’ απ’ τις δυο πλευρές προσθέτετε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, το φασκόμηλο, δεντρολίβανο και το κρασί. Στα 3’ λεπτά αφαιρείτε τα συκωτάκια και αφήνετε το ζουμί για να γίνει σάλτσα. Βάζετε το μάτι στο φούλ και ρίχνετε μέσα στο ζουμί το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, καθώς μειώνεται το ζουμί και πήζει η σάλτσα μέσα στα επόμενα 2-3 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρείτε απ’ την εστία.
Βήμα 3

Σερβίρετε τα συκωτάκια ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα. Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι μακρύκοκο parboiled, που θα βράσετε με σαφράν ή με κουρκουμά για να πάρει κίτρινο χρώμα και θα τελειώσετε με 2 κουταλιές βούτυρο για να δώσει νοστιμιά.