Ήρθε η ώρα να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά, να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό,φυσικό αποτέλεσμα, με τις παρακάτω συμβουλές.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βαφές του εμπορίου, δείτε τι πρέπει να κάνετε.
Τα βασικά

Σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέστε 1 λίτρο νερό και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε του τα υλικά που έχετε για τη βαφή των αυγών (θα τα δείτε παρακάτω) και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε το νερό σας να σιγοβράσει για 30 λεπτά κι έπειτα αφήστε το να κρυώσει.
Σουρώστε τη βαφή σας πριν προσθέσετε τα αυγά και στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά σας και αφήστε τα στο νερό για 30 λεπτά. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, αφήστε τα για περισσότερη ώρα.
Μόλις πάρουν το επιθυμητό χρώμα, αφαιρέστε τα αυγά σας με τσιμπίδα και στεγνώστε τα ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Τα χρώματα

Ροζ: Θα χρειαστείτε παντζάρι κομμένο σε ποσότητα 4 φλιτζανιών. Βάλτε το στο κατσαρολάκι σας με το νερό και το ξίδι, αφού βράσει το νερό σας, και αφήστε το για 30 λεπτά. Σουρώστε το παντζάρι κι έπειτα βάλτε τα αυγά σας, για περίπου 30 λεπτά ή παραπάνω, αναλόγως πόσο έντονο ροζ τα θέλετε.

Πορτοκαλί: Προσθέστε 4 φλιτζάνια φλούδες κίτρινων κρεμμυδιών στο νερό σας και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Σουρώστε, τοποθετήστε αυγά και αφήστε τα στο υγρό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν θέλετε πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα, αφήστε τα αυγά όλη τη νύχτα μέσα στην κατσαρόλα, στο ψυγείο.

Κίτρινα: Προσθέστε στο νερό σας που βράζει 3 κουταλιές της σούπας κουρκουμά και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Αφήστε στη συνέχεια να κρυώσει και τοποθετήστε τα αυγά σας, για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε. Προσοχή! Επειδή ο κουρκουμάς βάφει το δέρμα, καλύτερα να φορέσετε γάντια.

Γαλάζια: Προσθέστε στο νερό σας 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο ή μοβ λάχανο. Σιγοβράστε για 30 λεπτά, σουρώστε και βάλτε τα αυγά σας στο μείγμα, αφήνοντάς τα όλο το βράδυ για πιο λαμπερό χρώμα.
Σκούρο μπλε: Προσθέστε στο νερό σας 4 φλιτζάνια μύρτιλα, σιγοβράστε για 30 λεπτά, σουρώστε και αφήστε τα αυγά σας για 30 ή περισσότερα λεπτά.
Καλή επιτυχία!