Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, στο Σότσι, στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι δύο ηγέτες να συζητήσουν για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και άλλες εξελίξεις στην περιοχή. Αναμένεται επίσης να κάνουν μια τελική αξιολόγηση της συμφωνίας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.

Να σημειωθεί ότι Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 19 Ιουλίου στην Τεχεράνη, τρεις ημέρες πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο, την Άγκυρα και τα Ηνωμένα Έθνη για την επανάληψη του εμπορίου ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, που είχε σταματήσει μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών αναμένεται να ανοίξει με μια τελετή στην Κωνσταντινούπολη αύριο, Τετάρτη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η αιφνιδιαστική συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο θέρετρο Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας έρχεται επίσης καθώς ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί από τον Μάιο να εξαπολύσει επίθεση στη βορειοανατολική Συρία για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με σκοπό για να κρατήσει μακριά τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους συμμάχους τους.