Στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων έχει τεθεί η Θήβα, όπου συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα.

Ο καταστροφικός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη με την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, καθώς και οι πολλαπλοί σεισμοί στη Θήβα ανησυχούν τους σεισμολόγους.

Στο πλαίσιο αυτό, απόψε (29/09) τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη για να εξετασθεί εκ νέου το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Θήβας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, οι σεισμολόγοι συνεδρίασαν στις 21 Ιουλίου για το Αρκαλοχώρι και τη Θήβα και παρατήρησαν την παρατεινόμενη σεισμική έξαρση στις δύο αυτές περιοχές.

Τα στοιχεία αυτά «μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γένεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» σημείωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαδόπουλος.

Ειδικά η περίπτωση της Θήβας επαναξετάζεται, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Συγκεκριμένα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση θα τεθεί επί τάπητος αν πρέπει να συνεχίσει η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Εγκέλαδος» για τη Θήβα.