Συνταγή : Αβοκάντο με γιαούρτι
Υλικά
Για τη βάση
170γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
150γρ. ώριμο, καθαρισμένο αβοκάντο
Για την αλμυρή εκδοχή
1 τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι χυμό λάιμ
Προτεινόμενα συνοδευτικά: αλατισμένος και καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος, ραπανάκια και φρέσκος κόλιανδρος, τοματάκια, κόλιανδρος και κρεμμύδι
Για τη γλυκιά εκδοχή
1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Προτεινόμενα συνοδευτικά: φράουλες, ή άλλα φρούτα εποχής, σπιτική μαρμελάδα, γκρανόλα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μούλτι ή του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας.