Υλικά

Για τη βάση

170γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
150γρ. ώριμο, καθαρισμένο αβοκάντο

Για την αλμυρή εκδοχή

1 τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι χυμό λάιμ

Προτεινόμενα συνοδευτικά: αλατισμένος και καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος, ραπανάκια και φρέσκος κόλιανδρος, τοματάκια, κόλιανδρος και κρεμμύδι

Για τη γλυκιά εκδοχή

1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Προτεινόμενα συνοδευτικά: φράουλες, ή άλλα φρούτα εποχής, σπιτική μαρμελάδα, γκρανόλα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μούλτι ή του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας.