Υλικά: 1 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, χυμός από ένα-δύο ζουμερά λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές γυρίζοντάς το. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό στο φαγητό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για μία με μιάμιση ώρα, προθέτοντας ενδιαμεσα λίγο νερό ακόμη αν βλέπετε ότι το χρειάζεται. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά όταν έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και έχει μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρετε με φρέσκες τηγανητές πατάτες.