45 γρ. ελαιόλαδο + 30 – 45 γρ.
500 – 600 γρ. φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη στη κατάψυξη για σάλτσα)
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. ούζο
180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
100 γρ. μικρό φινόκιο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
15 γρ. πελτέ τομάτας

500 γρ. τομάτα κονκασέ
120 γρ. νερό
3 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
25 γρ. κάπαρη
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι – πιπέρι
200 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Προθερμαίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι (περίπου 26 εκ.) σε υψηλή θερμοκρασία (8-9), προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες και δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά, έτσι ώστε σχεδόν να εξατμιστεί.
Αφαιρούμε τις γαρίδες προσωρινά από το τηγάνι και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, εώς ότου ο όγκος τους αρχίσει να μειώνεται.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ, τη σάλτσα τομάτας, το νερό, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κάπαρη το ζωμό και όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και μαγειρεύουμε για 20 – 25 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει επαναφέρουμε στο τηγάνι τις γαρίδες με τα υγρά και ενσωματώνουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά. Διορθώνουμε τη γευση με αλάτι και πιπέρι.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

ΑΝ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΊ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθαιρμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το τηγάνι στο φούρνο μέχρι να λιώσει η φέτα και ελαφρώς να καβουρδιστεί.