Υλικά

200 φρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
85 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
225 γρ. ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα
1 βανίλια
2 αυγά
120 ml γάλα
300 γρ. φράουλες
επιπλέον φράουλες, μαρμελάδα φράουλα, παγωτό ή σαντιγί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
Σε μία λεκάνη χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3' μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Αδειάζετε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε για άλλα 3'.
Πλένετε, καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε σε φέτες. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ. Αδείζετε το μείγμα και στη συνέχεια απλώνετε από πάνω τις φράουλες. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180° C στον αέρα 50'-60'. 

Tip. Σερβίρετε το κέικ αλείφοντάς το ελαφρά με μαρμελάδα φράουλα και γαρνίροντας με φρέσκες φράουλες. Εναλλακτικά συνοδεύετε με σαντιγί ή παγωτό.