Υλικά

Μερίδες: 8
2 κιλά πατάτες, κατάλληλες για τηγάνισμα, πλυμένες καλά και κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα
200 ml ηλιέλαιο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση οριζόντια
4 φύλλα δάφνης
ανθό αλατιού θαλασσινού, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βήμα 2

Μοιράζουμε τις πατάτες σε δύο ρηχά ταψιά απλώνοντάς τες ομοιόμορφα χωρίς να ακουμπάει η μία την άλλη. Ψήνουμε για 50΄ με 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τες στα μισά του ψησίματος και αλλάζοντας θέση στα δύο ταψιά.
Βήμα 3

Σπάμε μερικές πατάτες εδώ κι εκεί με ένα πρες πουρέ και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C. Ανακατεύουμε πάλι τις πατάτες με το λάδι από το ταψί τους και ψήνουμε για ακόμα 10΄-15΄, μέχρι να γίνουν τραγανές στην άκρη. Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι θαλασσινό.