Αυτά τα νόστιμα, βουτυράτα μπριος με μήλα στάρκινγκ, τριμμένο καρύδι και κανέλα που ενθουσιάζουν όποιον τα δοκιμάσει, στο φούρνο θα χρειαστεί να μείνουν γύρω στα 45 λεπτά. Στο χρόνο παρασκευής θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις τρεις ώρες που χρειάζεται το ζυμάρι μας για να ξεκουραστεί

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml γάλα
  • 5 αυγά
  • 7 γρ. ξερή μαγιά (1 φακελάκι)
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 650 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 100 γρ. τριμμένα καρύδια
  • 300 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 μήλα στάρκινγκ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και τη μαγιά. Ρίξτε το αλεύρι και τα καρύδια και ζυμώστε το μείγμα. Μόλις δέσει η ζύμη, προσθέστε σταδιακά το βούτυρο και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο αλεύρι). Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  • Χωρίστε τη μετά σε 6 μπάλες και ξαναζυμώστε την κάθε μπάλα. Πλάστε ένα κορδόνι με διάμετρο 2 δάχτυλα, στρίψτε το και τυλίξτε το κυλινδρικά έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα στρογγυλό φραντζολάκι, χωρίς κενό στο κέντρο. Αφήστε τα μπριός να ξεκουραστούν για 1 ώρα ακόμα.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα. Πασπαλίστε τα με την κανέλα και βάλτε τα στο κέντρο κάθε μπριός. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε και πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη.