Υλικά για τη βάση

240 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
280 γρ. ασπράδι αβγού (από 10 μικρά
αβγά)
260 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, λιωμένο*
30 γρ. ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για τη γέμιση

150 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο, τριμμένο σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κύβους

Υλικά για την επικάλυψη

200 γρ. αμύγδαλο φιλέ
25 γρ. ασπράδι αβγού
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. φρούτα γλασέ σε κύβους

*Το βούτυρο κλαριφιέ το φτιάχνουμε ως εξής: κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα χωρίς να το ανακατέψουμε. Αφαιρούμε το καθαρό βούτυρο από την επιφάνεια ξεχωρίζοντάς το από το γάλα. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Υπολογίζουμε ότι από τα 500 γρ. βούτυρο παίρνουμε περίπου 400 γρ. κλαριφιέ.


Εκτέλεση για τη βάση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ασπράδι και έπειτα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Εκτέλεση για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε και το πορτοκάλι γλασέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Εκτέλεση για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και ομογενοποιούμε.
Συναρμολόγηση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα τσέρκι διαμέτρου 24-25 εκ. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα της βάσης και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Απλώνουμε με προσοχή πάνω από αυτό τη γέμιση αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα της βάσης. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε την επικάλυψη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-12 λεπτά.