Υλικά συνταγής για βυζαντινό γλυκό ψυγείου

500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας

Για τη βάση:

500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κτγ. μαστίχα
1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
450 γρ. γάλα αμυγδάλου

Για την κρέμα:

1200 γρ. γάλα αμυγδάλου
120 γρ. κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
250 γρ. ζάχαρη

Για πασπάλισμα:

Κανέλα

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι η παρασκευή του σιροπιού. Ρίχνουμε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την βάση του γλυκού, χτυπώντας στο multi τη ζάχαρι, τη μαστίχα και το μπέηκιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι. και το μίγμα από το multi. Ανακατεύουμε με το σύρμα και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ 40Χ27 εκατοστών.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Επόμενο βήμα, βράζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε έως ότου να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο πυρέξ, αφήνουμε να κρυώσει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Οταν το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα.