Γαλέος αχνιστός με καυτερές νότες, ιδανικό γεύμα για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και μεζές για ούζο και τσίπουρο.

Υλικά

  • 800γρ. γαλέο (φιλέτο), κομματιασμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε ροδέλες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1-2 φέτες ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το ψάρι με το λάδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να μισοσκεπάζει το γαλέο.

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις ροδέλες ντομάτας και αφήνετε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο και σερβίρετε.