Υλικά
1 κιλό κιμάς
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκ. σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους (μόνο τη σάρκα δηλαδή), το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Αφού τα αλέσουμε καλά, τα ρίχνουμε πάνω απ’ τον κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπωλ.
Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουσκεμένο ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μπωλ του κιμά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πριν το ψήσιμο, σχηματίζουμε παραδοσιακα μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Ψήστε τα στο σχαροτήγανο ή σχάρα. Είναι σημαντικό να ζεστάνετε καλά τη σχάρα και να την αλείψετε με ένα κομμάτι μπέικον πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια.
Ψήνετε τους σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.