Υλικά για 12-14 μπιφτέκια λαχανικών

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες
3-4 μέτρια καρότα βρασμένα
2 κολοκυθάκια βρασμένα
1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη
1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο
1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα
λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Πώς να φτιάξετε τα μπιφτέκια λαχανικών

Αφού έχετε βράσει όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά. Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέστε κι άλλη φρυγανιά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.
Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια λαχανικών σε ό,τι μέγεθος επιθυμείτε τα περνάτε από την φρυγανιά και τα βάζετε στο ταψί.

Ψήνετε τα μπιφτέκια λαχανικών περίπου για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και απολαμβάνετε!