Συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Συστατικά για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
- 15 κανελόνια
Για τον κιμά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε κύβους
- 1 μέτριο καρότο κομμένο σε πολύ μικρό κυβάκι
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 συσκευασία τομάτα Κον κασέ
- 100 γρ τυρί τριμμένο
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα μπεσαμέλ:
- 25 γρ βούτυρο
- 25 γρ αλεύρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 380 ml πλήρες γάλα, ζεσταμένο
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Για το γαρνίρισμα:
- 150 γρ Τυρί τριμμένο
- 1 κ.σ. φρυγανιά
- 20 γρ φρέσκο βούτυρο
Η συνταγή για τα εύκολα κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση.
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά μέχρι να ροδίσει.
- Συνεχίζουμε σοτάροντας το σκόρδο, το σέλινο σε καρεδακι, το καρότο σε καρεδακι και μια πρέζα αλάτι.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά
- Προσθέστε το φύλλο δάφνης.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί και μετά προσθέστε την τομάτα, και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο στον τρίφτη τυρί dirollo και ελέγχουμε για αλάτι, πιπέρι.
Για την μπεσαμέλ
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι το γάλα με το φύλλο δάφνης.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά, προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Για το στήσιμο-ψήσιμο
- Γεμίζουμε τα κανελόνια βάζοντας κιμά (ένας εύκολος τρόπος είναι να βάλουμε τον κορνε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και να τα γεμίσουμε).
- Ο κιμάς πρέπει να είναι λίγο υγρός άρα προσέχουμε να μην μας στεγνώσει!
- Στη συνέχεια τα στήνουμε σε ένα ταψί και από πάνω προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε πάνω από τη μπεσαμέλ το τριμμένο τυρί, φρυγανιά και κομματάκια με βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να γκραντιναριστει και να πάρει χρυσάφι χρώμα.