Yλικά

170 γρ. κανελόνια
400 γρ. μανιτάρια, λευκά ψιλοκομμένα
50 γρ. βούτυρο
330 ml κρέμα γάλακτος
100 ml νερό
250 γρ. ανθότυρο
100 γρ. λιαστή ντομάτα
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομένο
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σχοινόπρασο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα multi μαζί με το ανθότυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 40Χ25 εκ.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με την κρέμα γάλακτος, το νερό,πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.