Υλικά
1 ασπράδι αυγού
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αμύγδαλα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος. Και όσο προθερμαίνεται, χτυπάμε καλά το ασπράδι του αυγού. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τις ζάχαρες, το αλάτι και την κανέλα.

Ρίχνουμε το μείγμα από τις ζάχαρες στο μείγμα με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα αμύγδαλα ομοιόμορφα.

Στρώνουμε λαδόκολλα στη φριτέζα αέρος και τοποθετούμε προσεκτικά τα αμύγδαλα, σε μια στρώση, ώστε να ψηθούν ομοίομορφα. Τα ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να γίνουν πολύ τραγανά. Τα ελέγχουμε κατά καιρούς, μήπως χρειαστούν γύρισμα.

Αφού τα βγάλουμε από τη φριτέζα αέρος, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.