Υλικά

Μερίδες: 4
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. πλιγούρι, μουλιασμένο
2 κρεμμύδια, τριμμένα στον ρεντέ
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 μεγάλο αυγό
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι ή κόκκινο κρασί
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 10΄ στην άκρη. Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2

Τα ακουμπάμε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. Μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια και στον φούρνο στους 200° C για 25΄ παραλείποντας το αλεύρωμα.