Υλικά

Για τον ζωμό

500 γρ. κοτόπουλο με πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
25 γρ. φρέσκο τζίντζερ, πλυμένο και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά τύπου τσίλι (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. λάδι ήπιο σε γεύση, όπως λάδι καρύδας ή ένα πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο
1,5 lt ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό

Για τη σούπα

2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 ρέβα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
150 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κοτσάνι μπρόκολου και τα φύλλα (περίπου 200 γρ.)
3 κ.σ. κατεψυγμένο καλαμπόκι, ξεπαγωμένο και σουρωμένο
1 μεγάλο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σησαμέλαιο
3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λάδι ήπιο σε γεύση, όπως λάδι καρύδας ή ένα πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο
140 γρ. νουντλς ρυζιού
χυμός λάιμ

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε έναν εύκολο και γευστικό ζωμό. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο, μια καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε), τον ζωμό/νερό, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Καλύπτουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμος ο ζωμός, τον σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα μας τα λαχανικά. Κόβουμε και το κοτσάνι του μπρόκολου σε μικρά κυβάκια, ενώ ψιλοκόβουμε τα φύλλα του, αν έχει.
Χρησιμοποιούμε την ίδια κατσαρόλα στην οποία ετοιμάσαμε τον ζωμό, αφού την ξεπλύνουμε σε περίπτωση που έχουν μείνει υπολείμματα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί τα κομμένα λαχανικά – εκτός από το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί η σάλτσα σόγιας που θα μπει στη συνέχεια μπορεί να είναι πολύ αλμυρή).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζεστό σουρωμένο ζωμό και τη σάλτσα σόγιας. Δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλει επιπλέον αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.

Στο μεταξύ, βάζουμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα μουλιάζουμε σε λίγο ζεστό νερό να μαλακώσουν (ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου).
Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο που βράσαμε και το κόβουμε κομματάκια.

Αφού βράσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σησαμέλαιο μέσα στη σούπα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

Μοιράζουμε τα νουντλς σε μπολάκια και σερβίρουμε από πάνω σερβίρουμε την κοτόσουπα. Προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ.