Για τη ζύμη:

250 ml χλιαρό νερό
125 ml ελαιόλαδο
50 ml ρακή
Χυμό από μισό λεμονί
1 κ.γ αλάτι
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλεύρι για τα φύλλα

Για τη γέμιση:

2 ματσάκια μάραθο
3 χούφτες σπανάκι (150 γρ)
1 ματσάκι μυρωνια
1 ματσάκι καυκαληθρες
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να βγάλουν την υγρασία τους.

Για την ζύμη: Βάζουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε στο κέντρο το ελαιόλαδο και τη ράκη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά η ζύμη, μεταφέρουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε λίγα λεπτά με τις παλάμες ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ. Βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα κάνουμε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με πλάστη λεπτή ζύμη σε σχήμα στρογγυλό.

Για τη συναρμολόγηση: Βάζουμε λίγη γέμιση (2 κ.σ) την απλώνουμε πάνω στο ένα στρογγυλό, στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο ζύμης και πατάμε καλά με ένα πιρούνι γύρω γύρω ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Βάζουμε κατάψυξη να παγώσουν και μετά τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.