Υλικά

κιμάς κοτόπουλου (στήθος+μπούτι): 700 γρ.
μπέικον: 200 γρ.
κρεμμύδια: 2 ξερά, καθαρισμένα
πατάτες: 2 βρασμένες, λιωμένες με πιρούνι καλά
κολοκυθάκι: 1
κεφαλοτύρι: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, τριμμένο
αυγά: 2, χτυπημένα
δυόσμος: 3-4 φύλλα, φρέσκος ψιλοκομμένος
μαϊντανός: 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι: για το αλεύρωμα των κροκετών
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
σάλτσα ντομάτας: 200ml (έτοιμη ή σπιτική)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τις κροκέτες

Ψιλοκόβετε το μπέικον σε πολύ μικρά κομματάκια και ρίχνετε το μισό στον κιμά κοτόπουλου.
Τρίβετε το ένα κρεμμύδι στον τρίφτη και το κολοκυθάκι και τα προσθέτετε μαζί με τις λιωμένες πατάτες στον κιμά. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στο μείγμα το πρώτο αυγό, το κεφαλοτύρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο.
Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους. Πλάθετε το μείγμα σε κυλινδρικές κροκέτες. Τις περνάτε πρώτα από το αλεύρι και μετά από το δεύτερο.
Τηγανίζετε τις κροκέτες του κοτόπουλου σε ζεστό λάδι ή καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. 

Ετοιμάζετε τη σάλτσα

Αν χρησιμοποιήσετε σπιτική, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τη συνταγή σας για μακαρονάδα, με φρέσκες ή ντομάτες κονσέρβα ανάλογα την εποχή. (Αν χρειάζεστε συνταγή ανατρέξτε εδώ και εδώ).
Σοτάρετε το δεύτερο κρεμμύδι και το άλλο μισό μπέικον σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και αδιάζετε μέσα τη σάλτσα ντομάτας.
Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε μέσα τις κροκέτες. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως τις κροκέτες του κοτόπουλου.