Στα νησιά και στις παραλίες της πόλης, συναντάμε τον γνωστό λουκουματζή που μας σώζει από στιγμές λιγούρας. Γιατί όμως να μην φτιάξουμε τις δικούς μας λουκουμάδες παραλίας που μπορούμε να πάρουμε μαζί στο γραφείο ή στην θάλασσα;

Είναι ένα αφράτο, λαχταριστό σνακ που λιώνει στο στόμα. Γίνεται πανεύκολα και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό. Τα παιδιά και οι μεγάλοι θα το λατρέψουν. Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή με λίγα και απλά υλικά που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξερή μαγιά στιγμής
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεσαίο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10′ ακόμα.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Μόλις διπλασιαστεί, τη ζυμώνουμε για 1′ με τα χέρια μας, αλευρώνουμε τον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.
  • ·  Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα μικρό μπολ για να κόψουμε τη ζύμη και ένα σφηνοπότηρο για να κάνουμε την τρύπα.
  • ·  Βάζουμε τους λουκουμάδες σε αντικολλητικά χαρτάκια που έχουμε κόψει οι ίδιοι.
  • ·  Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • ·  Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15′-20′.
  • ·  Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • ·  Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και λίγη κανέλα.