Υλικά :

  • 100 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 70 γρ ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ ζάχαρη λευκή
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ αλεύρι τύπου φαριναπ
  • 90 γρ αλεύρι γοχ
  • 30 γρ κακάο
  • 1 γρ μαγειρική σόδα
  • 7 γρ baking powder
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό,  χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 1 με 2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα δύο είδη ζάχαρης, λευκή και καστανή και χτυπάμε για άλλα 2’.
  2. Προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
    PRO TIP: Η κουβερτούρα θα πρέπει να έχει και μεγάλα κομμάτια έτσι ώστε να έχουμε γεμάτη σοκολατένια γεύση.
  3. Έχοντας το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι φαριναπ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
  4. Τέλος ενσωματώνουμε, το αυγό και τον κρόκο και μόλις έχουν ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα με ένα ταψί του φούρνου μέσα σε αυτό για να ζεσταθεί καλά.
  6. Πλάθουμε μπάλες βάρους 100 γρ για το κάθε μπισκότο. Βάζοντας μία λαδόκολλα στο καυτό ταψί απλώνουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να μην απλώσουν και κολλήσουν καθώς ψήνονται.
  7. Ψήνουμε για 10΄-11’. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20’ διότι είναι αρκετά μαλακά.