Υλικά

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε χοντρέ λωρίδες

5 πατάτες κομμένες για φούρνο μαριναρισμένες με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

50 γρ. σόγια σως

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. κάπαρη

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. πάπρικα

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Ύστερα απλώνουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια μαζί με το ζουμί από τη μαρινάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ώσπου να «πιεί» σχεδόν τελείως το ζουμί. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες φούρνου.