Οι μαρμελάδες, ειδικά οι σπιτικές, είναι πολύ γευστικές και λαχταριστές. Έχουν μοναδικό άρωμα και γεύση.

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ιδανικά για να γίνουν μαρμελάδα καθώς είναι δροσερά και ζουμερά, ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Ο food expert Hungry Bites μάς έδωσε μια σούπερ συνταγή για μαρμελάδα ροδάκινο με 3 υλικά, που είναι φανταστική.

Αυτή η μαρμελάδα ροδάκινο γίνεται χωρίς πηκτίνη, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και έχει λιγότερη ζάχαρη από μία συνηθισμένη μαρμελάδα. Αν θέλετε, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα νεκταρίνι ή βερίκοκο.

Το μόνο που έχετε να θυμάστε είναι ότι θα χρειαστείτε μία κούπα ζάχαρη για κάθε 2 κούπες πολτοποιημένα ροδάκινα. Αυτό σημαίνει ότι το τελικό προϊόν θα έχει 71% φρούτο και 29% ζάχαρη.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 κούπες (1 κιλό) πολτοποιημένα ροδάκινα
  • 2 κούπες (400 γρ) λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Καθαρίστε τα ροδάκινα και αφαιρέστε τα κουκούτσια και το κόκκινο μέρος στο κέντρο (το κόκκινο μέρος το αφαιρούμε για να μας γίνει πιο ανοιχτόχρωμη). Βάλτε τα σε πολυκόφτη και πολτοποιήστε τα.
  • Βάλτε τον πολτό σε πολύ πλατιά κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη και μία κουταλιά λεμόνι. Προσοχή: χρειαζόμαστε πολύ πλατιά κατσαρόλα για να εξατμιστούν τα υγρά και η μαρμελάδα να δέσει γρήγορα. Όσο πιο λίγο χρόνο βράσει, τόσο πιο φρέσκια θα είναι η γεύση της.
  • Βράστε για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας πολύ συχνά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν ένα θερμόμετρο δείξει 105°C ή όταν ρίξετε μία κουταλιά σε ένα πολύ κρύο πιατάκι και είναι αρκετά πηχτή. Κλείστε το μάτι της κουζίνας, ρίξτε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  • Γεμίστε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμα καυτή. Αφήστε ένα με δύο δάχτυλα κενό από την κορυφή και κλείστε καλά με τα καπάκια. Αναποδογυρίστε μέχρι να κρυώσουν.
  • Φυλάξτε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.