Υλικά

    1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο

    1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (χρησιμοποιήστε του γιαουρτιού ως μετρητή)

    300 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και αφού τα αναμείξουμε καλά τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα στις αντιστάσεις.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Οι αλευρόπιτες ή ζυμαρόπιτες, δηλαδή οι πίτες χωρίς φύλλο, είναι μια μεγάλη κατηγορία των εύκολων συνταγών της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που σκάρωναν στα γρήγορα οι νοικοκυρές με το αλεύρι. Στη μεσολογγίτικη εκδοχή, η πίτα αποκτάει ιδιαίτερη νοστιμιά αφού χρησιμοποιείται άφθονο ελαιόλαδο και πρόβειο γιαούρτι. Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από την 4η έκδοση του μικρού βιβλίου «Μεσολογγίτικες Γεύσεις», που εξέδωσε το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος». Περισσότερα για το Μεσολόγγι εδώ.