Οι μπάμιες είναι ένα πολύ παρεξηγημένο φαγητό.

Είναι ένα λαδερό πιάτο, που είτε θα το λατρέψεις είτε θα το μισήσεις και που μόνο αν δοκιμάσεις μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Η μαμά και η γιαγιά το σέρβιραν πολλές φορές, όμως, δεν εκτιμήσαμε τότε τη διατροφική του αξία.

Μεγαλώνοντας τα λαδερά πήραν τη θέση τους στο τραπέζι και την καρδιά μας. Οι λαδερές μπάμιες είναι ένα γευστικό πιάτο με ντομάτα, λαχανικά και μυρωδικά που είναι τέλειο για το καλοκαίρι. Μάλιστα, αν τις συνδυάσεις με φέτα και ψωμί, θα το απογειώσεις. Βρήκαμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • Χυμό από ¼ του λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε περιμετρικά το κεφάλι από τις μπάμιες.
  • Τις πλένουμε καλά με κρύο νερό και αν θέλουμε τις αποθηκεύουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί με ελαιόλαδο και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Στην συνέχεια βάζουμε τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες, τις μπάμιες, το δυόσμο, το μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, λίγο νερό και αλάτι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ή αν χρησιμοποιούμε χύτρα μέχρι που να ανέβει η βαλβίδα ασφαλείας.
  • Δεν τις ανακατεύουμε για να μην λιώσουν, απλά κουνάμε όλη την κατσαρόλα.