Είναι οι πιο υγιεινές και νόστιμες τρούφες που έχεις φάει ποτέ σου. Θα σε ξετρελάνουν με το πόσο νόστιμες είναι και η συνταγή είναι πανεύκολη.

Υλικά

  • 180 γρ ωμά αμύγδαλα
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ νερό

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε και σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε 180 γρ ωμά αμύγδαλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καβουρδίζουμε 1-2 λεπτά. Τα αποσύρουμε σε ένα μπολ και μετράμε 100 γρ από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σε ένα μπολάκι σπάμε σε κομμάτια 200γρ κουβερτούρα
  • Σε ένα μπρίκι βράζουμε 100γρ νερό και το ρίχνουμε μέσα στα κομμάτια της κουβερτούρας και το αφήνουμε για 1 λεπτό να κάτσει. Μετά από 1 λεπτό το ανακατεύουμε με μια μαρίζ και για να λιώσει πολύ καλά η κουβερτούρα το βάζουμε σε μπεν μαρί.
  • Επειτα το αποσύρουμε από το μπεν μαρί και ρίχνουμε το αμύγδαλο που μετρήσαμε (100 γρ) το υπόλοιπο δηλαδή τα 80 γρ θα τα κρατήσουμε για το πασπάλισμα. Αφού ανακατέψουμε το μείγμα το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
  • Μετά από 2 ώρες το βγάζουμε και αρχίζουμε να πλάθουμε τα τρουφάκια πασπαλίζοντας τα στο αμύγδαλο. Τα τρώμε εκείνη την ώρα ή τα βάζουμε στο ψυγείο.