Ένα πολύχρωμο πιάτο με έντονα ασιατικά αρώματα και πρωταγωνιστές τα νουντλς και τα λαχανικά (πιπεριές, κολοκυθάκια, μπρόκολο και κινέζικο λάχανο), που σοτάρονται στο γουόκ και παραμένουν τραγανά, κρατώντας τα θρεπτικά τους συστατικά. Είναι ελαφρύ, νόστιμο και πολύ εύκολο να το φτιάξετε. Το σησαμέλαιο τούς πάει πολύ – δοκιμάστε το.

Υλικά

  • 500 γρ. κινέζικα νουντλς
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
  • μισό κινέζικο λάχανο
  • 200 γρ. τρυφερά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σούπας κινέζικο σησαμέλαιο προαιρετικά
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις πιπεριές. Κόψτε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια, ψιλοκόψτε το κινέζικο λάχανο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Ζεστάνετε στο γουόκ το καλαμποκέλαιο (για περισσότερο άρωμα και γεύση προσθέστε και το ασιατικό σησαμέλαιο) και ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σοτάρετε για λίγα λεπτά και προσθέστε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και το κινέζικο λάχανο. Συνεχίστε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και μετά ρίξτε τη σόγια σος και ανακατέψτε.
  3. Βράστε τα νουντλς σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο γουόκ με τα λαχανικά και τη σάλτσα. Ανακατέψτε τα, σερβίρετέ τα και πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι.