Συνταγή για ομελέτα με πατάτες και τυριά
Υλικά
4 -6 αυγά (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
Ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ. γκούντα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. γάλα
Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τις πατάτες -αφού τις έχουμε πρώτα τηγανίσει- τις απλώνουμε και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Όταν η ομελέτα μας ροδίσει απ’ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε για ακόμη 3 με 4 λεπτά ανάλογα την ένταση της κουζίνας μας, μέχρι να ροδίσει.