Για το αλλιώτικο πέστο με το όμορφο κόκκινο χρώμα και την πικάντικη αλλά γλυκιά γεύση θα χρειαστείτε 5 πιπεριές Φλωρίνης, 50 γρ. αμύγδαλο ψίχα (ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας), 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, ½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά), 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Το ετοιμάζετε χτυπώντας απλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ

Συνταγή για κριθαρότο με κοτόπουλο και πέστο κόκκινης πιπεριάς
Υλικά

500 γρ. κριθαράκι
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
800 ml ζωμό λαχανικών
½ κούπα λευκό κρασί
1 κ.γ. κουρκουμά
φλούδα από μισό λεμόνι (ψιλοκομμένη ή ξύσμα)
μαντζουράνα
αλάτι
κόκκους πιπεριού σπασμένους

Για το πέστο κόκκινης πιπεριάς:

5 πιπεριές Φλωρίνης
50 γρ. αμύγδαλο ψίχα (ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας)
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
100 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

Καλό και άγιο το γιουβέτσι και πάντα θα είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά· και το πιο μοντέρνο κριθαρότο, όμως, έχει κερδίσει τη θέση του στην καρδιά μας. Σ΄ αυτή τη συνταγή το κριθαράκι συνδυάζεται με φιλέτο κοτόπουλου και πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με αμύγδαλο αντί για κουκουνάρι. Είναι ένα φαγητό νόστιμο και θρεπτικό, που φτιάχνεται γρήγορα και σερβίρεται αμέσως. Αν θέλετε να αποφύγετε το κρέας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μανιτάρια.

Την ώρα που σοτάρετε το κοτόπουλο με τον κουρκουμά, που του δίνει γευση και χρώμα, την μαντζουράνα και το πιπέρι, ετοιμάζετε το πέστο πιπεριάς και παράλληλα σιγοβράζετε το κριθαράκι. Όταν μαλακώσει λίγο, το σουρώνετε και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο, προσθέτοντας το ζωμό και το ξύσμα λεμονιού. Το πέστο θα μπει όταν χυλώσει το ζυμαρικό, ούτως ώστε να του δώσει αυτή την ωραία γλυκιά γεύση διατηρώντας όμως τον φρέσκο