Υλικά:

Για τα λαχανικά

4 μέτριες πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
2-3 κτσ ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
πιπέρι 

Για τον χυλό

3 μέτρια αυγά
180 γρ γάλα
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κτγ αλάτι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
πιπέρι
1 κτσ ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

Τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το καρότο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά σε ένα τηγάνι. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την ρίχνουμε και κείνη μέσα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.

Για τον χυλό σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα, το αλάτι , το πιπέρι , το μπέικεν , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά μεχρι να έχουμε έναν χυλό.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις τριμμένες πατάτες και τις προσθέτουμε μέσα στον χυλό μαζί με τα λαχανικά που μαγειρέψαμε. Σε ένα ταψί 46 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλείφουμε με ένα πινέλο.

Προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190 c. Τρίβουμε παρμεζάνα τυρί και ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.