Υλικά

2 λοβούς βανίλιας
500 ml κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε τους λοβούς στην κρέμα γάλακτος και την βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει (να μην είναι πολύ καυτή, όταν θα την ρίξουμε στα αυγά).

Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε την κρέμα πολύ σιγά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Το περνάμε από λεπτή σήτα σε ένα άλλο μπολ και πετάμε τους λοβούς.

Ρίχνουμε τώρα τα σποράκια της βανίλιας, που αφήσαμε στην άκρη νωρίτερα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την κρέμα σε δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.