Οι πατατοκεφτέδες είναι ένα λαχταριστό ορεκτικό που πάει τέλεια με κρύα μπύρα ή ουζάκι. Αυτά τα αφράτα, μαλάκα μπαλάκια πατάτας είναι πεντανόστιμα και γίνονται εύκολα και γρήγορα. Είναι μια τέλεια ιδέα για να συνοδεύσεις το φαγητό σου

Υλικά συνταγής για πατατοκεφτέδες

    1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

    1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

    2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

    1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

    λίγο αλεύρι

    3 αυγά

    λάδι για το τηγάνισμα

    αλάτι

    πιπέρι

    ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής για πατατοκεφτέδες

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι και τις κόβουμε.

    Σε μια κατσαρόλα με νερό τις βράζουμε καλά.

    Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κάνουμε πούρε.

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον πούρε, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, την ρίγανη και το αλατοπίπερο.

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και αυγά.

    Αφού έχουν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

    Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα τηγάνι, το λάδι να κάψει και τους τηγανίζουμε.

    Μόλις γίνουν, τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους απολαμβάνουμε