Υλικά για 2-4 μερίδες

600 γρ. πατάτες κατάλληλες για βράσιμο
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
3-4 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
4 αγγουράκια τουρσί (cornichons), ψιλοκομμένα
3 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο, σουρωμένο
3-4 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε με τη φλούδα σε κατσαρόλα. Τις καλύπτουμε με νερό και τις βράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά. Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Για να τσεκάρουμε ότι έγιναν οι πατάτες, τις τρυπάμε με πιρούνι. Μόλις είναι άτοιμες, τις κρυώνουμε με νερό και, όταν μπορούμε να τις πιάσουμε άνετα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια-μπουκιές.

Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Μπορούμε να σερβίρουμε την πατατοσαλάτα αμέσως ή να τη βάλουμε στο ψυγείο να παγώσει πρώτα.