Τα μανιτάρια αποκτούν υπέροχη γεύση και εξωτικά αρώματα, αν μαριναριστούν σε σάλτσα σόγιας με μπαχαρικά.

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κ. λευκά μανιτάρια
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
¼ κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών μπάρμπεκιου
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε νιφάδες
1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
¼ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, χωρίς να τα πλύνουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε το κεφάλι και κόβουμε τα πιο μεγάλα μανιτάρια στη μέση. Τα κομμάτια των μανιταριών πρέπει να είναι σχετικά ίσα σε μέγεθος για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο μαγείρεμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μείγμα μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 με 15 λεπτά.

Προθερμαίνουνε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. Τα μανιτάρια είναι πολύ ευαίσθητα, δεν τα ανακατεύουμε και δεν τα στριμώχνουμε. Θα πρέπει το τηγάνι να χωρέσει μόνο μία στρώση. Αν δεν χωράνε, θα τα μαγειρέψουμε σε δόσεις. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 4 με 5 λεπτά και τότε τα ανακατεύουμε για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά για ακόμη 4-5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.