Υλικά για 4 μερίδες

360 γρ. πλιγούρι
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
550 γρ. ντοματίνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
1 φύλλο δάφνης
2 κ.γ. πελτές ντομάτας (μπορεί να είναι και σπιτικός!)
1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
380 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1-2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Για σερβίρισμα

γιαούρτι στραγγιστό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ντοματίνια στο μπλέντερ και τα κάνουμε χυμό.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, την ολόκληρη πιπερίτσα τσίλι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύομε απαλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το ζεστό νερό/ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και τη γλυκιά πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά, κλείνουμε για λίγο το καπάκι και φέρνουμε σε βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, να είναι μέτρια. Σε 5-8 λεπτά περίπου θα δούμε ότι τα περισσότερα υγρά θα έχουν απορροφηθεί.
Δοκιμάζουμε το πλιγούρι να δούμε αν έχει γίνει, αν όχι ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε ελάχιστο νεράκι μέχρι να γίνει – θέλουμε να είναι σπυρωτό και όχι σαν χυλός. Εναλλακτικά, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κάτσει με κλειστό καπάκι. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτα.