Υλικά: 1,5 κιλό σπανάκι, ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, 200 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα, 50 γρ. βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Το ρίχνουμε με λίγο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και το αχνίζουμε. Το αλατίζουμε και το μαραίνουμε. Το στραγγίζουμε πολύ καλά πιέζοντάς το με πιρούνι, σπάτουλα ή με τα χέρια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι με όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε τον πουρέ μέσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.