Υλικά4 παντζάρια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι χονδρό
2 κουτ. γλυκού ξίδι παλαιωμένο
1 πορτοκάλι, τον χυμό
1 γκρέιπφρουτ, τον χυμό
1/2 κουτ. γλυκού πετιμέζι
6 σπόρους κόλιανδρο
8 γαρίδες φρέσκες
1 κρεμμύδι φρέσκο
4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μυρώνια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Πλένουμε τα παντζάρια χωρίς να κόψουμε τη φύτρα τους. Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και πάνω σε λαδόκολλα βάζουμε τα παντζάρια, τις σκελίδες σκόρδο σπασμένες, ελαιόλαδο, χονδρό αλάτι, 1 κουτ. σούπας ξίδι παλαιωμένο και χυμό από μισό πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και κλείνουμε τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο σε μορφή πουγκιού. Ψήνουμε στον φούρνο για 40΄.
Ντρέσινγκ: Με τον χυμό από το υπόλοιπο μισό πορτοκάλι και το κόκκινο γκρέιπφρουτ, το πετιμέζι και 1 κουτ. γλυκού ξιδι παλαιωμένο, το ελαιόλαδο και σπασμένους τους κόκκους κόλιανδρο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και χαράζουμε πολύ λίγο στο κεφάλι για να βγάλουμε το εντεράκι με οδοντογλυφίδα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες με 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, αλάτι και πιπέρι για 3’-4’, σβήνουμε με λίγες σταγόνες πορτοκάλι.
Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε κυδωνάτα, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τα ραπανάκια και τα σερβίρουμε όλα μαζί με τις γαρίδες, τα μυρώνια και το ντρέσινγκ. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.