Υλικά

  • 4 βολβούς παντζάρι
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας  ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κάσιους
  • 500 γρ. ρόκα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 πορτοκάλια, φιλεταρισμένα
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 πορτοκάλι, τον χυμό
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. Γλυκού μουστάρδα
  • 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ετοιμάζουμε τα παντζάρια, πλένοντας καλά και τυλίγοντας με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο βάζοντας μέσα το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τυλίγουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C για 35΄-40΄. Σε τηγάνι, βάζουμε τα κάσιους σε μέτρια φωτιά με λίγο αλάτι και αφήνουμε για 10΄ να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Βήμα 3

Σάλτσα: Ομογενοποιούμε τα υλικά της σάλτσας όλα μαζί μέχρι να επιτύχουμε παχύρρευστη υφή. Τα παντζάρια είναι έτοιμα αν τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι, αυτό βγαίνει εύκολα. Τα καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε πιατέλα βάζουμε κάτω τη ρόκα και από πάνω τα παντζάρια, τα κρεμμυδάκια, τα πορτοκάλια φιλεταρισμένα και περιχύνουμε με τη σάλτσα προτού σερβίρουμε.