• Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 250 γρ. κέιλ
  • 250 γρ. φακές ψιλές
  • 1 αγγούρι μικρό, κομμένο σε καρεδάκια με τη φλούδα
  • 10-12 ντοματίνια, κομμένα σε καρέ
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για περίπου 20-25 λεπτά. Θέλουμε να «κρατάνε» λίγο για να δώσουν υφή, να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην λιώσουν μέσα στη σαλάτα.

Αφαιρούμε το κεντρικό, σκληρό κοτσάνι από τα φύλλα κέιλ και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και τα μυρωδικά.

Σουρώνουμε τις φακές, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν λίγο.

Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και το κύμινο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τις φακές στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.